yuki Online boekhouden zonder zelf te boekhouden. Scannen, mailen en klaar!
RSS
Startpagina
Help
Veel bekeken antwoorden
Tips & Trucs

Accountants
API Documentatie

Login/Logout
Taal
Profiel

Zoeken
»
Uitgebreid zoeken »

Yuki facturen: veelgestelde vragen

RSS
Modified on di, 15 mei 2012 16:32 by Arco Categorized as Help, Veelgestelde vragen

Facturen van Yuki: veelgestelde vragen

Op deze pagina zijn antwoorden te vinden op veelgestelde vragen over de Yuki facturen die maandelijks worden verstuurd. Deze pagina is onderverdeeld in vijf categorieën:
 1. Betalingen en prijzen
 2. Prijsverantwoording
 3. Transacties
 4. Opzeggingen
 5. Contact opnemen

Betalingen en prijzen

 1. Hoe krijg ik meer inzicht in de door Yuki gefactureerde transacties?
  Indien je in meer detail wilt weten welke transacties over de afgelopen maand in rekening zijn gebracht, kun je een detailoverzicht vinden door op het horizontale menubolletje ‘Yuki’ en vervolgens op de verticale menuoptie ‘Door Yuki verwerkte transacties’ te klikken, daar staat aangegeven hoeveel en welke transacties Yuki voor je heeft verwerkt.

 1. Hoe komt het bedrag dat ik moet betalen tot stand?
  Het prijsmodel van Yuki bestaat uit een aantal componenten:
  - Voor het basis abonnement wordt €5,00 per maand per administratie gerekend. Hieronder valt het gebruik van de software, het onderhoud van de software, het gebruik van de Yuki helpdesk en het maken van back-ups.
  - Per transactie die wordt verwerkt door de Yuki Back Office wordt €0.98 gerekend.
  - Wanneer je gebruik maakt van extra services van Yuki (zoals de belastingaangifte) worden deze ook apart in rekening gebracht.

 1. Wanneer vindt er automatische incasso van het bedrag plaats?
  Automatische incasso vindt altijd plaats aan het begin van de maand nadat de werkzaamheden zijn verricht ongeveer 1 à 2 dagen na de ontvangst van de elektronische Yuki factuur.

 1. Ik ben kort geleden begonnen met Yuki. Wanneer krijg ik de eerste factuur?
  Als er nog geen transacties zijn verwerkt door de Yuki boekhoudservice in de eerste maand waarin de aanmelding heeft plaatsgevonden, factureert Yuki over deze eerste maand niet de vaste bijdrage (abonnementskosten) van 5 euro. De facturering van de maandelijkse 5 euro start in dat geval pas in de navolgende maand. Vindt er in de aanmeldingsmaand wel verwerking plaats van transacties, dan wordt de 5 euro uiteraard wel in rekening gebracht samen met de 0,98 eurocent per transactie.

 1. Waarom moet ik een bedrag per maand betalen voor de Yuki belastingaangifte service?
  Wanneer je ervoor hebt gekozen dat Yuki de belastingaangifte verzorgt, wordt hiervoor een vast bedrag per maand in rekening gebracht. Dit geldt ook voor de maanden waarin de aangifte niet wordt verstuurd (wanneer je per kwartaal of per jaar aangifte doet). Yuki zorgt er namelijk het gehele jaar voor dat jouw administratie zo goed mogelijk is voorbereid op de aangifte.

 1. Ik wil geen gebruik maken van automatische incasso, is dit mogelijk?
  Dit is helaas niet mogelijk. De betaling voor de Yuki service vindt uitsluitend plaats via een automatische incasso.

 1. Ik vind het bedrag nogal hoog in vergelijking met wat je betaalt voor (online) boekhoudsoftware
  Je kunt Yuki niet zomaar vergelijken met boekhoudsoftware. In feite betaal je bij Yuki maar 5,00 euro per maand voor de software. De transactievergoeding van 0,98 euro is een vergouding voor het verwerken van je documenten en banktransacties. Daar staan ook additionele kosten bij Yuki tegenover (medewerkers die de niet-automatisch verwerkte transacties bekijken, aanvullen en verwerken, die controles uitvoeren en die vragen beantwoorden). Deze transactiekosten zou je moeten vergelijken met iemand die je moet inhuren om dat werk voor je te doen.

Prijsverantwoording

 1. Waarom rekent Yuki nu vast 5,00 euro per maand?
  Je betaalt een klein vast bedrag voor het gebruik van de software, de opslag van de data en het maken van de back-ups.

 1. Waarom rekent Yuki nu 0,98 euro per transactie?
  Het boekhoudkundige werk wordt betaald uit de transactie. Hier wordt voor geboekt, gecorrigeerd, vragen beantwoord en afgeletterd met factuur of betaling. Al deze handelingen worden betaald uit de transactieprijs. Binnen de transactieprijs wordt geen controle, jaarrekening, afschrijvingen en andere boekhoudkundige correcties gedaan. Deze worden door de accountant gedaan of in een aparte dienst aangeboden.

 1. Waarom rekent Yuki nu 5,00 euro per maand voor het doen van de BTW-aangifte?
  Iedere gebruiker heeft gedurende de maand Januari kunnen aangeven wie de aangifte van de BTW moet verzorgen. Als je daar hebt aangegeven dat Yuki deze mag verzorgen, dan wordt daar per maand 5,00 euro voor gerekend. Dat bedrag is nodig voor extra maandelijkse controles, extra aandacht voor je administratie op het gebied van volledigheid en wat extra communicatie over de BTW-aangiftes. Mocht je in Januari niet gereageerd hebben op die vraag en had je in 2010 al aangegeven dat Yuki de aangifte moest voorbereiden, dan zijn we er voorzichtigheidshalve van uitgegaan dat je ook in 2011 de aangifte volledig aan Yuki wenst uit te besteden. Mocht dat niet zo zijn en wil je zelf de aangifte willen verzorgen, laat ons dat dan in een vraag weten. We zullen dan de 5,00 euro van Januari verrekenen met je factuur van Februari. Meer informatie over de BTW aangifte lees je hier

Transacties

 1. Wat is een transactie?
  In de regel is elk document dat je ter verwerking aan Yuki aanbiedt 1 transactie. Veel voorkomende documenten zijn: verkoopfacturen, inkoopfacturen, kassabonnen, loonheffingen en declaraties van medewerkers. Sommige documenten bevatten een verzameling van transacties. In dat geval rekent Yuki elke regel als een transactie: bankafschriften (elektronisch of papieren), credit card afschriften en kasstaten. Tot slot zijn er nog documenten die op maat geboekt moeten worden (zogenaamde memoriaalboekingen). Ook daarvoor rekent Yuki een transactie per regel (tenzij ze al volledig voorgecodeerd en in elektronische vorm worden aangeleverd). Voorbeelden hiervan zijn: loonjournaalposten, openingsbalans en balanscorrecties.
  Voor verdere informatie zie ook: Definitie van Yuki transacties

 1. Wat kost een transactie?
  Per transactie die door de Yuki Back Office wordt verwerkt wordt €0,98 in rekening gebracht.

 1. Ik zie in mijn transactieoverzicht (te) veel elektronische banktransacties. Hoe komt dit?
  Het is mogelijk dat je een bestand met privé bankmutaties naar Yuki hebt verstuurd of hebt ge-upload. Yuki adviseert iedere ondernemer de privé en zakelijke administraties strikt te scheiden. Dit geeft in de praktijk meer inzicht in de zakelijke financiële huishouding. Het niet (meer) aanleveren van privé bankmutaties kan een forse besparing opleveren op de Yuki verwerkingskosten.

Opzeggingen

 1. Hoe kan ik opzeggen?
  Voor de eigenaar van een domein is het mogelijk om direct vanuit het domein of een administratie het contract op te zeggen door op de betreffende knop te klikken. Wanneer je dit bevestigt, kun je met ingang van de volgende maand je domein niet meer benaderen en geen nieuwe transacties in de boekhouding meer laten verwerken. Wanneer je meer dan 1 administratie hebt en je blijft een actieve administratie behouden kun je de inactieve administratie nog wel inzien, maar hiervoor niets meer uploaden. Wanneer je maar 1 administratie hebt, kun je na opzegging met ingang van de volgende maand de administratie ook niet meer inzien.
  Afbeelding toevoegen

 1. Wat is de opzegtermijn?
  De opzegtermijn voor de Yuki service is 1 maand. Wanneer je opzegt, zal vanaf de eerste dag van de komende maand het contract beëindigd zijn.
  Voorbeeld: je zegt je contract op op 20 maart. Met ingang van 1 april is je contract stopgezet en kun je geen nieuwe transacties meer laten verwerken.

 1. Waarom krijg ik nog een factuur terwijl ik al opgezegd heb?
  De beëindiging van een Yuki serviceabonnement vindt altijd plaats aan het einde van de maand waarin de opzegging plaatsvindt. Als je je dus voor het einde van de maand afmeldt dan ontvang je aan het begin van de volgende maand de laatste Yuki factuur.

Contact opnemen met Yuki

 1. Hoe kan ik contact opnemen met Yuki over de factuur die ik heb ontvangen?
  Als bovenstaande antwoorden je vraag niet beantwoorden, of je hebt een ander probleem met je factuur, dan kun je een mail sturen naar administratie@yuki.nl. Geef daarin duidelijk aan over welke factuur het gaat.
  Name Size
- contractopzeggen.png 1,67 KB
www.yuki.nl