yuki Online boekhouden zonder zelf te boekhouden. Scannen, mailen en klaar!
RSS
Startpagina
Help
Veel bekeken antwoorden
Tips & Trucs

Accountants
API Documentatie

Login/Logout
Taal
Profiel

Zoeken
»
Uitgebreid zoeken »

Opstart Zakelijk vs prive

RSS
Modified on di, 09 feb 2010 15:34 by Lucas Brentjens Categorized as Handleidingen

Zakelijke transacties versus privé transacties

Het komt bij elke ondernemer en onderneming wel eens voor dat zakelijke transacties en privé transacties door elkaar lopen. Op zich hoeft dat voor yuki geen probleem te zijn, maar let op. Je betaalt yuki per transactie. Dus het is raadzaam om zoveel mogelijke alleen de zakelijke transacties aan yuki aan te bieden. Enkele tips om dat beter te regelen:

  • Open een aparte bankrekening voor je zakelijke uitgaven en betaal zoveel mogelijk je zakelijke transacties van die rekening en je privé transacties van je privé rekening.
  • Vraag daar ook een zakelijke bankpas op aan. Denk ook bij het pinnen na of het om een zakelijke of privé transactie gaat
  • Werk je veel met een credit card, vraag dan ook een aparte zakelijke credit card aan.
  • Gebruik je je credit card maar zelden voor zakelijke transacties, stuur dan enkel de rekeningen (facturen en bonnetjes) voor zakelijke uitgaven op en vermeld daarop dat je die privé betaald hebt.

Zijn er meerdere firmanten of partners die wel eens privé-uitgaven of privéonttrekkingen van de zakelijke bankrekening doen, vermeldt dan duidelijk in de omschrijving voor wie dit was.

Het is voor yuki niet altijd goed te bepalen of bepaalde uitgaven zakelijk of privé zijn. Yuki hanteert daarom de regel dat alle bonnetjes en facturen die je aanlevert zakelijk zijn. Yuki zal ze dan ook als zodanig boeken. Mocht je accountant of fiscaal adviseur achteraf van mening zijn dat de kosten niet als zakelijk aan te merken zijn, dan kan hij of zij ze eenvoudig weer als privé aanmerken.

Volgende hoofdstuk


Zie ook

www.yuki.nl