yuki Online boekhouden zonder zelf te boekhouden. Scannen, mailen en klaar!
RSS
Startpagina
Help
Veel bekeken antwoorden
Tips & Trucs

Accountants
API Documentatie

Login/Logout
Taal
Profiel

Zoeken
»
Uitgebreid zoeken »

Opstart Kassa, bedrijfskas en contante transacties

RSS
Modified on do, 17 nov 2011 16:09 by Arco Categorized as Handleidingen

Kassa, bedrijfskas en contante transacties

Contante inkomsten en uitgaven vergen altijd bijzondere aandacht. Hier wordt privé en zakelijk vaak verward of worden transacties over het hoofd gezien.

Het verwerken van contante transacties hangt in sterke mate af van hoe je in je bedrijf met contant geld omgaat. We maken een onderscheid tussen drie manieren:

1. Je hebt een kassa voor contante inkomsten en uitgaven

Wij werken met contant geld
In dat geval is de kassa een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Je controleert dagelijks of wekelijks het kassaldo. Als deze situatie bij jou van toepassing is kun je het beste werken met een kasstaat. Een voorbeeld van een kasstaat vind je in het linker menu van de yuki postbus, onder Scan formulieren. Je vult dan periodiek (bij voorkeur wekelijks) de kasstaat in en scant of mailt deze naar Yuki.

2. Je hebt een kas voor incidentele contante uitgaven

We hebben een bedrijfskas
Je hebt met enige regelmaat contante uitgaven en hebt een zakelijke kas aangelegd zodat er altijd wat contant geld beschikbaar is. Je bewaart de bonnetjes van alles wat er uit kas betaald wordt. We gaan er dan van uit eventuele contante opnamen van de zakelijke bankrekening in je kas komen en dat stortingen van contant geld bij je bank ook uit de kas komen. Wat je dient aan te leveren zijn alle bonnetjes die je uit kas betaald hebt of alle stortingsbewijzen van contante inkomsten (of privé stortingen). Vermeld duidelijk op de bonnen en stortingsbewijzen dat ze contante betaald of ontvangen zijn. De stortingsbewijzen of opnamebewijzen van je bank hoef je niet in te scannen. Die boeken we automatisch vanaf je bank. Je hoeft dus GEEN kasstaat aan te leveren.

3. Je betaalt contante uitgaven uit je portemonnee en/of met je chipknip

Als je er geen echte kas op na houdt is het beter om te veronderstellen dat alle contante betalingen en inkomsten via privé lopen. We gaan er dan van uit dat bijvoorbeeld een contante opname van je bank voor privé was en dat een uitgave die je contante betaald hebt ook met privé geld betaald werd. Op die manier hoef je geen kas te verantwoorden en wordt alles verrekend met je rekening courant verhouding met je bedrijf.

Tijdens het vastleggen van de gegevens van je administratie kom je een vraag tegen die hier over gaat. Bepaal welke van de drie bovenstaande situaties het meest lijkt op de manier waarop je met geld omgaat. Twijfel je, neem dan contact op met Yuki.

Volgende hoofdstuk


Zie ook

www.yuki.nl