yuki Online boekhouden zonder zelf te boekhouden. Scannen, mailen en klaar!
RSS
Startpagina
Help
Veel bekeken antwoorden
Tips & Trucs

Accountants
API Documentatie

Login/Logout
Taal
Profiel

Zoeken
»
Uitgebreid zoeken »

Inlog procedure SSO

RSS
Modified on di, 09 feb 2010 17:35 by Arco Categorized as Handleidingen

Ellen4biz - zlogin

De gebruiker meldt zich bij Ellen4biz aan, waarbij er een zlogin gebruiker wordt aangemaakt die voor de Ellen4biz portal gebruikt kan worden. Indien deze gebruiker (op dit moment of later) aangeeft met yuki te willen werken wordt dit bij deze zlogin gebruiker vastgelegd.

Vanuit Ellen4biz wordt deze gebruiker geleidt naar zlogin.yukiworks.nl, waar wij zien dat het een gevalideerde zlogin gebruiker is die met yuki wil werken.
* Als deze gebruiker al een yuki domein heeft gaat hij direct hierheen

* Als hij nog geen bij yuki bekende gebruiker is, komt hij het yuki registratie-formulier in, met zijn (door zlogin in de HTTP headers meegestuurde) e-mail adres, bedrijfsnaam, en KvK-nummer voor-ingevuld. Hiermee wordt dan een yuki domein aangemaakt. Bij deze gebruiker leggen wij vast dat hij een zlogin gebruiker is, waar wij zelf geen wachtwoord van weten. Deze gebruiker kan dan ook niet via de normale yuki login pagina inloggen.


Complicatie is hierbij, dat binnen yuki de hoofd-(Ellen4biz-)gebruiker zelf weer andere gebruikers kan maken, die wél rechtstreeks op yuki kunnen inloggen.

BDO & Pinkweb

BDO en Pinkweb leggen beide zelf apart de inlog-gegevens van hun yuki gebruikers zelf vast. Voor inloggen in yuki vanuit hun portal, geven zei een link naar de yuki login pagina, met daarin een speciaal token. Yuki roept een proprietary web service van BDO en Pinkweb aan, om hiermee de inlog-gegevens van de gebruiker op te halen, zodat de gebruiker die niet zelf hoeft in te geven.
Het process van aanmaken domeinen en gebruikers is hierbij momenteel de volgende:
BDO en de accountants die Pinkweb gebruiken, maken vanuit hun yuki accountants portal een nieuw domein aan, met een hoofdgebruiker. De gebruikers die worden aangemaakt krijgen nu een email met hun wachtwoord gemaild door yuki. Om dit af te vangen wordt een BDO email adres ingevuld. Bij de eerste keer inloggen vraagt yuki het wachtwoord te wijzigen. De gebruikers-gegevens (username en password) leggen ze zelf in hun eigen portal-systeem vast bij de bij hun al bekende gebruikers. BDO heeft aangegeven dat ze dit proces van aanmaken van domeinen willen integreren in hun eigen portal.

Zie ook

Single Sign On (SSO)
www.yuki.nl