yuki Online boekhouden zonder zelf te boekhouden. Scannen, mailen en klaar!
RSS
Startpagina
Help
Veel bekeken antwoorden
Tips & Trucs

Accountants
API Documentatie

Login/Logout
Taal
Profiel

Zoeken
»
Uitgebreid zoeken »

Document en bestanden ter verwerking naar yuki sturen

RSS
Modified on vr, 29 apr 2011 16:12 by Lucas Brentjens Categorized as Handleidingen, Klanten

Document naar yuki sturen en in het archief opslaan

De Yuki administraties worden bijgewerkt aan de hand van documenten en electronische bankbestanden. Het digitale archief vormt dus de basis voor de yuki administratie. Documenten kunnen op de volgende manieren worden aangeboden:

Vanuit de Yuki postbus

  • Scannen
  • Uploaden

Van buitenaf


Direct in het archief

  • In de Ordner "Uitzoeken Yuki
  • In de grijze ordners van het archief

De postbus

Afbeelding toevoegen

Werken met uw Postbus

Met behulp van uw browser zoekt en selecteert u op de harde schijf van uw PC één of meer gescande documenten die u wilt gaan uploaden zodat ze vervolgens door de backoffice verwerkt kunnen worden.

Hiervoor klikt u op de knop UPLOADEN

U kunt uw gescande documenten ook uploaden door links in uw scherm te klikken op Documenten uploaden. U kunt uw documenten scannen waarna ze vervolgens automatisch worden geüpload naar uw administratie in yuki door links in uw scherm te klikken op Documenten inscannen. Er wordt automatisch een Scan Wizard geopend met behulp waarvan u uw documenten kunt scannen.

Hiervoor klikt u op de knop SCANNEN

U kunt uw documenten ook scannen door links in uw scherm te klikken op Documenten inscannen.

Zodra u documenten heeft gescand en/of geüpload naar uw administratie in yuki kunt u een lijst bekijken met alle documenten die door u of de backoffice nog verwerkt moeten worden in uw administratie door links in uw scherm te klikken op de hyperlink Te verwerken (...). Tussen de haakjes wordt het aantal onverwerkte documenten getoond. Wanneer u direct een vraag wilt stellen aan de backoffice klikt u op de knop CHATTEN

U kunt ook een vraag stellen aan de backoffice door links in uw scherm te klikken op Stel een vraag.

Zodra de backoffice een vraag aan u heeft gesteld kunt een lijst bekijken met alle vragen die aan u zijn verstuurd door links in uw scherm te klikken op de hyperlink Openstaande vragen (...). Tussen haakjes wordt het aantal openstaande vragen getoond. Wanneer u direct wilt chatten met de backoffice klikt u op de knop

Scannen

Alle scanners die het WIA protocol ondersteunen kunnen direct door yuki worden benaderd. Dit betekent dat je de documenten op de scanner legt en alleen maar op de knop scannen hoeft te drukken. Daarna zal yuki de documenten scannen in de juiste resolutie, opslaan in het archief en in dien van toepassing verwerken in de boekhouding.

Zie ook

  Name Size
- navigator.jpg 5,43 KB
www.yuki.nl