yuki Online boekhouden zonder zelf te boekhouden. Scannen, mailen en klaar!
RSS
Startpagina
Help
Veel bekeken antwoorden
Tips & Trucs

Accountants
API Documentatie

Login/Logout
Taal
Profiel

Zoeken
»
Uitgebreid zoeken »

Automatische documentverwerking

RSS
Modified on vr, 23 okt 2009 19:26 by Lucas Brentjens Categorized as Ongecategoriseerd

Automatische documentverwerking (IDR)

In yuki worden aangeleverde documenten zoveel mogelijk automatisch verwerkt. Behalve gescande documenten kunnen bijvoorbeeld ook PDF en Office bestanden automatisch verwerkt worden.

De automatische documentverwerking gebeurt in het proces wat Intelligent Document Recognition (IDR) genoemd wordt. Dit proces kan documenten classificeren, indexeren, verwerken en valideren.

Classificatie

Classificatie is het juist herkennen van het type document dat aangeleverd is. Het type van een document kan bijvoorbeeld zijn: Inkoopfactuur, rekeningafschrift, salarisstrook, enz.

Indexeren

Het indexeren van een document is het ontleden van een document en het herkennen van specifieke velden in een document. Dit kan bijvoorbeeld het uitlezen van een totaalbedrag uit een factuur zijn, of het herkennen van de adresgegevens van een leverancier van een factuur.

Verwerken

Het verwerken van de documenten gebeurt aan de hand van de verkregen resultaten uit de classificatie en indexeringsfase van het IDR proces. Aan de hand van eerder verkregen/geleerde informatie worden deze gegevens nog aangevuld en kan een document volledig verwerkt worden.

Validatie

Na het verwerken van een document kan op basis van eerdere gegevens worden beslist of een document op de juiste manier automatisch verwerkt is. Daarnaast vind een (snelle) handmatige validatie plaats door een medewerker van de yuki backoffice.

www.yuki.nl